*alt_site_homepage_image*

Seime pristatyta Vilniaus karšto verbų pynėjų paroda

decoration

Š. m. kovo 9 d. Seime, Seimo narių  Ritos Tamašunienės ir dr. Agnės Širinskienės iniciatyva atidaryta Vilniaus krašto tautodailininkų paroda „Lietuva brangi...“, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Paroda Seimo II rūmų parodų galerijoje bus eksponuojama iki kovo 21 d. Parodos lankymas nemokamas.

Parodoje eksponuojamos verbų pynėjų: Janinos Norkūnienės, Teresos Michalkevič, Janinos Zamaros, Irenos Jodko, Veslavos Buinovskos verbos. Taip pat parodoje pristatomi tradicinių amatų meistrės, tautodailininkės Ilonos Tamošaitienės sukurti visų Lietuvos regionų tautiniai kostiumai, tautodailininkės Vitos Babičienės ir tautodailininko Augustino Monkaus austos juostos.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai atstovaujanti Lietuvos Respublikos Seimo narė Rita Tamašunienė, parodos atidarymo metu padėkojo verbų pynėjoms ir tautodailininkams už tradicijų puoselėjimą bei žinių ir įgūdžių perdavimą iš kartos į kartą. Ji pabrėžė, kad Vilniaus krašto tradicinė verba yra gražiausias Vilniaus krašto simbolis, žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir toli už Lietuvos ribų.

Parodos pristatymo renginio metu koncertavo etnografinis verbų rišėjų ansamblis „Cicha Nowinka“. Vokalinio ansamblio narės ne tik dainavo su tradicine verba susijusias dainas, bet ir pristatė visą tradicinės verbos kūrimo procesą.


Įvertinkite naujieną