*alt_site_homepage_image*

Kun. Juzefui Obrembskiui atminti – malda ir tradicinis susitikimas muziejuje

decoration

Kovo 19 d. minint Juozapo vardo dieną, Kunigo Prelato Juzefo Obrembskio muziejaus darbuotojai maloniai kviečia dalyvauti šv. Mišiose ir malda pagerbti anapilin išėjusį Vilniaus krašto patriarchą Juzefą Obrembskį. Mišios vyks kovo 19 d., 10.00 val. Maišiagalos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, kurioje kunigavo šviesaus atminimo dvasininkas.

Muziejaus darbuotojai taip pat kviečia šeštadienį (kovo 19 d.) apsilankyti muziejuje ir paragauti tradicinių spurgų, kurios buvo vieni iš mėgstamiausių Maišiagaloje daug metų tarnavusio kunigo prelato Juzefo Obrembskio saldumynų. Spurgos pagamintos pagal buvusios kunigo namų šeimininkės receptą.

Minint Juozapo vardo dieną, kunigo namai visuomet kvepėjo spurgomis. Tą dieną čia gausiai rinkdavosi parapijiečiai, juos kunigas vaišindavo spurgomis ir kitais gardumynais. J. Obremskio tradiciją kasmet tęsia klebonijos patalpose įkurto muziejaus darbuotojai.


Kunigas Prelatas Juzef Obrembski gimė 1906 m. kovo 19 d. Lenkijoje, Lomžos žemėje. 1926 m. pradėjo mokslus Vilniaus seminarijoje, studijavo Stepono Batoro universiteto Teologijos skyriuje. 1932 m. birželio 12 d. buvo pašventintas į kunigus. Sielovadinį darbą pradėjo kaip vikaras Turgeliuose. Nuo 1950 m. ėjo klebono pareigas Maišiagaloje. Nepaisydamas tuometinės valdžios draudimų, vykdė sielovadinę veiklą: mokė vaikus, suteikdavo šventą sakramentą, kalėdojo, lankė sergančius. Okupacijos metu buvo persekiojimas ir areštuotas nacių, persekiojamas sovietų valdžios. Nepaisant to, visą savo gyvenimą dvasininkas ištikimai ir su didžiuliu atsidavimu tarnavo Vilniaus krašto gyventojams.

2002 m. balandžio 24 d. už nuopelnus Lietuvai ir Vilniaus rajonui Vilniaus rajono savivaldybės taryba suteikė kunigui prelatui Vilniaus rajono garbės piliečio vardą.

Jo gyvenimas ir tarnystė didžiosiomis raidėmis įrašyta į Vilniaus krašto, kurį jis taip nuoširdžiai ir karštai mylėjo, istoriją.


Įvertinkite naujieną